29 august 2011

BORCEA versus MARCHIS

Borcea. Cristi Borcea. Va pare cunoscut numele? Bineinteles, ar zice multi: Hai Dinamoooo! Dar numele de Marchis? Adrian Marchis? Nimic? Pai nici nu aveti cum! De v-ati uitat aseara la stirile principalelor canale TV, cu asta ati fost intampinat din primul minut: Cristi Borcea s-a insurat…din nou. Transmisii live, elicoptere, armata de reporteri, interviuri, hahaleli Becaliene, masini luxoase, prim-planuri cu meniul de la nunta, prim-planuri cu rochiile sau posetele invitatelor, ….ce mai, eveniment demn de prezentat chiar si de CNN inaintea relatarilor despre pagubele facute de uraganul Irene.


Nu a zis nimic CNN-ul de nunta lui Borcea? Oh, rusine lor! :)

Dupa luuuuungi minute de relatari despre nunta lui Borcea, (minute in care multi telespectatori cred ca si-au pregatit pungile de popcorn si s-au instalat comod in fotolii, ferm convinsi ca se va da toata nunta la TV, live, pana spre dimineata, si cu imagini numa’ bune de aratat romanilor in plina criza financiara), a urmat a 2-a stire de mondenitati,…apoi a 3-a, iar la a 4-a s-a prezentat ceea ce trebuia intr-o Romanie normala, plina de respect pentru eroi sai, sa fie ca prima stire: tragedia din Baia Mare! 

Da, stiu, a fost duminica seara, lumea relaxata dupa week-end avea chef de stiri mondene la Tv, nu de tragedii sau de eroi cazuti la datorie. Poate daca era luni, marti,…, si (sau) nu se casatorea Cristi Borcea tocmai azi, in duminica fatidica pentru altii, telespectatorii ar fi aflat din primele minute ale principalelor editii de stiri TV ca un tanar de doar 27 ani, un pompier, locotenent la ISU Maramures, aflat in misiunea de a salva viata si averea semenilor sai, a decedat intr-un teribil accident de circulatie, iar alti patru colegi de ai sai se zbat intre viata si moarte pe paturile unui spital din Baia Mare. 

Sunt medic pe ambulanta, am fost in multe misiuni cu risc crescut, dar ca ale acestor salvatori, pompierii, cred ca in niciuna. Nu uit gestul facut de un pompier la prima mea misiune comuna, un incendiu cu victime, care cu o palma pe umarul meu si un ton bland mi-a domolit avantul de "doctoras naravas" si mi-a spus: “Domn’ doctor, stai deoparte, nu-ti risca viata, o vom face noi, intram in foc si iti aducem victimele la ambulanta!” 

E plina Romania de salvatori eroi, dar nu-i baga massmedia in seama, nici cand mor. De ce? Pentru ca nu au faima unui “boier” si nu-si fac nunta de un milion de euro. 

Scuzati titlul acestui articol, cu iz de meci de box, dar asta e realitatea, in “confruntarea” Boier versus Erou, in prime time-ul televiziunilor romanesti, din “respectul” celor ce le conduc, castiga… cel cu Rolls-Royce. 

Marchis. Adrian Marchis. Va rog sa retineti acest nume!... este un EROU roman, cazut la datorie! Sa-I fie tarana usoara!

15 comentarii:

  1. Nimic nu ii este dat omului pe pamant-lupta face parte din viata si conflictul exista-eroul este cel care nu permite niciunui obstacol sa il impiedice in a-si urma valorile alese.RESPECT ADRIAN MARCHIS

    RăspundețiȘtergere
  2. "Erou este acela care şi-a dăruit viaţa unui lucru mai important ca el însuşi."
    Adriane să veghezi de acolo de sus asupra noastră!
    Requiescat in Pace

    RăspundețiȘtergere
  3. A true hereo is from the heart, and that is what Adriane was , a true hereo from heart, god bless him and all the true hereos that risk their lives to protect others. I just wish the media would report about true hereos more than celebraties and super rich/rich people, sorry but super rich/rich people and celebraties don't do anything but make and spend too much money and smile rediculiously pretty on camera wanting fame and attention. True hereos deserve more reconition and thats what firefighters, ambulance emt paramedics, all police, military, security guards and medical staffs are true hereos, GOD BLESS THEM ALL. Thank you Adriane and all true hereos for keeping us safe, to Adriane angel and being from light, rest in peace my good friend and true hereo.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pacat ca alti isi risca viata , iar alti nu mai pot de bine, pacat ca se duc oameni buni si de valoare iar prostimea ramane sa ne conduca. Sunt profund indurerata de ceea ce sa intamplat , nu l-am cunoscut pe Adrian Marchis dar sper si cred ca isi va gasi linistea si pacea acolo unde este. Pacat ca doar acum este apreciat pentru ceea ce a fost , la adevarata lui valoare. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

    RăspundețiȘtergere
  6. jertfa suprema...despre asemenea oameni trebuie sa vorbim, oameni ce sunt gata in orice moment la sacrificiul suprem pentru semenii lor. Acesti oameni servesc cu adevarat patria!

    RăspundețiȘtergere
  7. ... să fie daţi afară toţi, poate aşa nu or mai fi victime dar, .... cine vor ma fi salvatori!?!?

    RăspundețiȘtergere
  8. pentru media este mai important acel individ cu tarfa lui nu adevarati oameni care isi risca viate pentru a o salva pe a altora.mult respect pt cei care isi risca vietiile.
    Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !!! :(

    RăspundețiȘtergere
  10. REspect. Astfel de evenimente nefericite ar trebui sa ne aminteasca (inca odata) ca suntem o mare echipa. Nu exista pompieri vs. Smur-d vs. ambulanta vs. etc vs. etc.
    Toti suntem o mare familie, sa fim uniti, asadar.
    Imi pare rau ca s-a pierdut o valoare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Tuturor ne pare rau pt pierderea suferita!Asta nu inseamna ca cineva il va aduce inapoi pe cel care a fost si va dainui mereu in sufletele noastre....cpt Marchis Adrian! Pacat ca doar dupa astffel de tragedii se trag semnale de alarma,pacat ca doar DUPA....se constientizeaza adevarata ...valoare....pacat...!Tind sa cred ca aceasta nefericita intamplare sa fie o mare invatatura pentru noi toti,sper ca cei din ,,exterior'' care vad totul doar in roz...sa realizeze ca de fapt nu e asa...sa respecte sacrificiile pe care altii le fac in numele,,patriei''!!!Dumnezeu sa l odihneasca si sa l aseze langa cei de o seama cu el!Fie i tarana usoara!

    RăspundețiȘtergere
  12. Intr-o emisiune remember "Profesionistii - Puiu Calinescu", marele actor spunea un adevar crunt: "in tara noastra,daca vrei sa fii MARE.....MORI!!!sa vezi atunci ce te mai INALTA"
    Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti marii nostri DE DUPA!

    RăspundețiȘtergere
  13. Da Narcisa, dar nici macar regretatul Puiu Calinescu nu banuia cum va ajunge tara nostra, care nici "DUPA" nu isi cinsteste eroii

    RăspundețiȘtergere
  14. daca Borcea trecea cu alaiul de nunta pe dealul Dura se oprea circulatia sau soferita....OPREA PE DREAPTA...Marchis Adi nu era important pentru ea POMPIERII nici atat.....

    RăspundețiȘtergere