13 octombrie 2011

Topul medicilor din Oradea

Saptamanalul Adevarul de Seara Oradea a purces la "vanatoarea" de medici oradeni de top, si ii vrea in "tolba" sa pe primii cinci ca sa-i puna la "panoul de onoare". Nominalizarile vor fi facute de catre cititori, online pe site-ul ADS Oradea, din 5 octombrie pana in 20 octombrie, dupa care timp de 14 zile, cei nominalizati vor putea fi votati de catre public. Se cer ca si criterii pentru nominalizari medici "first class": reputati, integri, nespagari, cu CV stufos, performanti, inovatori,..., adica acei medici la care un pacient, la orice ora din zi sau noapte si-ar lasa sanatate in grija, cu o incredere totala.


Multumesc necunoscutei doamne sau domnisoare "Simona" care la comentarii mi-a trecut numele pe lista, dar, nu din modestie ci din pragmatism nu pot sa ma consider demn de a sta pe lista alaturi de nume grele din medicina oradeana. Daca ar fi dupa mine, si ar fi luat in considerare, i-as pune la nominalizari pe toti medicii din Oradea, fiecare din ei fiind sigur ca a facut macar o "fapta" buna pana acum. 
Cine salveaza o viata, salveaza o lume intrega"
M-am gandit indelung, si ma bag si eu cu trei propuneri de nume "sonore", doi medici oradeni de exceptie influentandu-mi mult cariera, si zic eu, inspre bine:

- prof. dr. internist Lenghel Augustin (pensionar), (care m-a invatat sa fiu calm, bland, rabdator cu pacientii dar ferm si analitic);
- dr. Negrini Cornel, chirurg Spitalul Judetean Oradea, (care m-a scos din stadiul de "molâu" proaspat scos de pe bancile facultatii, si m-a invatat sa fiu rapid, cat mai precis in manevre si cu sange rece in situatii "sangerande")

Si nu in ultimul rand, ma raliez opiniei publice ca in topul celor 5 medici oradeni ar trebui sa fie si dr. Hadrian Borcea, nu ca-i urgentist de-al meu ;), dar pe langa calitatea de medic exceptional are si virtutiile unui "fauritor" de sistem.

As continua cu lista mea de doctori "dragi", playlistul fiind mult mai lung, dar contine multe nume mai mult sau putin cunoscute, pe care sunt sigur ca opinia publica ii va trece probabil cu vederea, dar de care eu ca oradean sunt la fel de mandru, ex: dr. Florin Maghiar (cardiolog), dr. Bako Gabriel (nefrolog), dr. Baloiu Daniel (chirurg pediatrie), dr. Bondar Tiberiu (medic de urgente), dr. Valentin Pantea (medic de familie), dr. Juca Dacian (medic de urgente), dr. Andi Dobjanschi (anestezist), dr. Lacziko Szidonia (ginecolog), dr.Marius Bembea (genetician), dr. Marius Rus (cardiolog), dr. Szilaghi (ortoped), dr. Kopelman (chirurg). dr. Brihan Ilarie (dermatolog), dr. Corbu Silviu (oncolog), dr. Popa Lucian (ginecolog), dr. Burta Ovidiu (internist), dr. Petrisor Daniela (urgentist), dr. Galbineanu George (anestezist)......si as mai continua, sfarsind prin ai enumera pe cam toti doctorii din Oradea :))))

Completati lista de nominalizari la comentariile site-ului ADS Oradea si votati, ca de nu o faceti, veti carcoti mai apoi ca a iesit invingator x si y in topul celor 5 si va veti mira ca de ce! :))))). Oricum, pe medicii buni ii stiu cel mai bine pacientii, si in general cei varstnici, care nu stau toata ziua pe net, pe bloguri sau Facebook pentru a-si arata recunostinta!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu