1 septembrie 2011

"Îngerul Copiilor" a urcat la ceruri

In noaptea de miercuri spre joi, 1 septembrie 2011 a murit Doctorul Alexandru Pesamosca, cel mai bun pediatru din România, supranumit "Îngerul Copiilor". Avea 81 de ani.

Alexandu Pesamosca s-a născut în 14 martie 1930, la Constanţa, unde a urmat şcoala primară şi Liceul "Mircea cel Bătrân". A absolvit Facultatea de Medicină Generală la Bucureşti în anul 1954 şi a fost repartizat la Niculeşti-Jianu, un sat de lângă Feteşti, unde a profesat timp de 3 ani (1954-157). A profesat ca si chirurg pediatru la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" şi apoi la Budimex.

Profesorul Pesamosca, deşi un titan al medicinei româneşti, a fost scos la pensie forţat. De câţiva ani era imobilizat la pat. Din anul 1984, profesorul Pesamosca nu a mai ieşit din Spitalul de Copii "Marie Curie". Cum nu a avut niciodată timp să se ocupe de el şi să-şi ia o casă, profesorul a fost lăsat să stea în spital.

El a muncit 60 de ani în Spitalul Budimex, actualul Marie Curie, ajutând zeci de mii de copii în stare foarte gravă să ducă o viaţă normală. (sursa: ebihoreanul.ro)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu