17 iunie 2011

Sinopsisul unei nopți de vară

1. E ora 21 si soarele da sa se culce; mangaiandu-ne fetele cu ultimele sale raze ne anunta ca lasa loc unei nopti placute de vara. Eu si familia suntem in masina, in drum spre casa, bucurosi ca ne-am simtit bine la niste rude din Rontau; copiii pe bancheta din spate a masinii, chicotesc si isi golesc sandalutele pline de nisip; nevasta-mea conduce (boier mai sunt, nu?:)) atenta la drum.

2. Intre Sanmartin si Oradea, pe contrasens, un sofer nervos de pe banda a doua facea semne cu farurile masinii din fata lui; degeaba, ambele benzi pline ochi cu masini ce se indreptau catre o pizza calda si/sau o bere rece la vreo terasa din Bai. Celui atentionat sunt sigur ca-i "parea rau" ca nu poate face loc soferului care se grabea spre “mama” lui; 

3. Asteptand sa ne incadram in sensul giratoriu de la intrarea in Oradea, admiram cum o splendida betoniera ce o lua spre Cluj aproape ca se rastoarna luand curba cu viteza.

4. Pe langa McDonald's trebuie sa oprim 3 minute pentru ca dintr-o strada laturalnica, fara prioritatea, statea unu cu botu’ masinii deja in sosea, blocand banda intai. Am stat linistiti, si odata cu noi si inca vreo 4 masini din spatele nostru sa-si termine omu' conversatia telefonica cu “mama” lui si sa ne faca loc sa mergem mai departe.

5. Pe langa Lotus, ne rateaza la mustata portbagajul o masina rosie ce ne depasea, luand-o pe contrasens cu cel putin 120/ora; stam linistiti, convinsi ca se grabea tare la “mama” lui.

6. Intram la Peco-ul de langa Lotus; la fiecare pompa asteptau cel putin 3-4 masini. Ne incadram si noi la una din pompe si stam cuminti in coloana.

7. Uraaa! Mai avem o singura masina in fata si admiram timp de aproape 10 minute cum soferita blonda, la pompa la care ne-am incadrat, isi alimenteaza masina si isi spala geamurile masinii cu minutiozitate si delicatete. Caroseria a renuntat sa si-o mai spele vazandu-mi “zambetul” de pe fata. Stam linistiti, poate o facea frumoasa si curata pentru “mama” ei.

8. Ne vine randul sa alimentam. Ma mir cum ceasul pentru litri mai ca sta pe loc iar cel pentru bani alearga nebuneste. Ma linistesc instant, gandindu-ma la biata si saraca “mama” a sefului de la Petrom, trebuie sa manance si ea ceva, nu?

9. Minune! Sunt singura masina de la pompa, pot sa-mi spal si parbrizul!

10. Ghinion, o masina a parcat in spatele nostru; renunt sa mai spal si ma duc la casierie sa-mi platesc "picaturile" de benzina;

11. Revin dupa 1 minut. Cand sa intru in masina, cel din spatele nostru imi striga ceva de mama mea. Cu “zambetul” pe fata, cobor din masina (riscant! nu recomand!) si merg la el sa-l intreb de unde o cunoaste pe mama mea si de ce face referire spre o anumita zona anatomica a ei.

12. Coboara si el, pachetul de bicepsi plini de alcool din masina, facand in continuare referiri la mama mea, nervos ca mi-am permis sa stau la pompa 1 minut in fata lui, el care se grabea atat de tare la “mama” lui.

13. Prietenul lui de la volan, il tempereaza. Ma linistesc si eu, gandindu-ma ca nu are rost sa ma “certe” cu pumnii un biet pui de mama “nevoiasa”, si fac loc rapid cu Dacia mea umilei lui “mertane”. Bucuros ca are cale libera, isi aprinde o tigara, la 2 metri de pompa de benzina. Politistul de la pompa de vis-a-vis zambeste si continua sa-si alimenteze masina de serviciu, gandindu-se probabil ca nu e bine sa se lege de el si sa-i necajeasca bietului pui mama “nevoiasa”.

14. Ne continuam drumul catre casa. Stam la semafor. Se face verde si instant ne bucuram inca o data ca ne-a ratat la mustata portbagajul o alta masina, de data asta alba. Sotia face rapid calcule balistice si imi da rezultatul: daca ne lovea, unul din copii, in special cel mai mic, ar fi fost cel mai ranit. Il urmarim cum trece de urmatorul semafor, pe rosu, in viteza mare si suntem fericiti ca din strada din dreapta ce avea la semafor verde, nu i-a aparut nicio masina sa-i impiedice iuresul spre “mama” lui.


15. Ajungem acasa. Inainte de culcare, dezbat cu nevasta intamplarile din seara asta, convinsi ca sunt foarte multi iubitori de “mame” pe sosele. Ne aducem aminte cu regret de accidentul de acum cateva zile, cand trei fete intr-un tico si-au permis sa-i stea in cale unui amarat de “mertan” al carui sofer adept al lui Bachus se grabea cu 160/ora spre “mama” lui sa-i duca o legatura de paprika.

16. Mi-e cald si somn. Deschid geamul sa intre racoare noptii in dormitor, dar il inchid dupa 5 minute inapoi. Stau in centru si aud cum, sub nasul central al politiei rutiere bihorene, trec motociclete puternice dar “silentioase” si masini de pui de mame “nevoiase” , intrecandu-se intre ei care sa ajunga mai rapid la “mama” lui.

Noapte buna si fiti ochii in patru de iesiti la plimbare cu masina pe sosele oradene in toiul unei nopti de vara: e o adevarata jungla plina de "animale" care se grabesc eeeenooooooorm la “mama” lor! Aceste animale “musca” rau cu masinile lor de cutezi sa le stai in cale, vi-o spune unul care culege cu ambulanta din ce in ce mai des “resturi” umane de la “festinul” lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu