8 iunie 2011

Pilula "anti-baby" pentru bărbaţi

Recenta descoperire a medicilor de la Columbia University din New York va aduce un strop de liniste in randul cuplurilor care amana sau chiar evita categoric aparitia unei sarcini.

Bărbaţii vor putea în curând să ia o pastilă contraceptivă care va stopa temporar producţia de spermă, fără a se afecta pe termen lung fertilitatea bărbaţilor.

Oamenii de ştiinţă au încercat să obţină o pastilă contraceptivă pentru bărbaţi de ani de zile, fără prea mult succes, până în prezent. Multe dintre variantele de pastile contraceptive destinate bărbaţilor ce au fost obţinute până în prezent sau dovedit prea periculoase pentru consum, din cauza efectelor secundare ce putea include impotenţă sau chiar afecţiuni grave ale inimii.

Spre deosebire de aceste pilule, noul medicament contraceptiv nu are în compoziţie steroizi şi nu au fost observate efecte secundare în testele clinice realizate pe şoareci.

Testele pe voluntari umani vor începe peste câţiva ani. Deci in curand, barbatii (unii) vor avea in buzunare pe langa prezervative, si pilule " de a doua zi".

Se zice ca această pilulă acţionează prin inhibarea capacităţii organismului de a folosi vitamina A, vitamină vitală pentru producerea de spermă. Deşi vitamina A este de asemenea extrem de importantă şi pentru vedere, experţi susţin că această pilulă nu va afecta ochii.

Daca vor fi afectati si ochii, eficienta metodei anticonceptionale va fi dubla: "puşca" va rămâne fără gloanţe, iar daca va scapa un glonţ pe ţeava, va nimeri "pe lângă", căci vânătorul e miop sau orb! :)))

Cea mai buna metoda anticonceptionala este ce sugerata de Radio Erevan unei ascultatoare:
- Intrebarea unei ascultatoare: Este buna pastila de Aspirina ca " anti-baby" ?
- Raspuns Radio Erevan: Da, daca este tinuta strans intre genunchi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu