25 iunie 2011

Medicul Burzynski: Vindecător sau Șarlatan?

Recent, pe canalele de video sharing, a aparut acest documentar: "Burzynski - The Movie", care te intampina cu anuntul ca este vizionabil la liber doar doua zile, si te indruma sa cumperi tot DVD-ul. Filmul prezinta un activitatea unui medic, care a vindecat cancere terminale timp de 30 de ani, un doctor care a luptat singur împotriva giganticelor concerne farmaceutice pentru recunoaşterea unui remediu valid împotriva cancerului. Mai jos va prezint texte gasite pe net de prezentare a filmului, si bineinteles, filmul. E unul sunt sceptic.


"În ultimii 30 de ani un doctor pe nume Stanislaw Burzynski a vindecat oameni de cancer. El este un medic obişnuit care conduce propria lui clinică de cercetare în Texas. Tehnicile lui non-toxice le fac pe cele folosite în mod curent pentru tratamentul tumorilor canceroase - cum ar fi chimioterapia sau iradierea până la moarte - să pară de domeniul preistoriei. Studiile oficiale arată că tratamentul său este de 3000 de ori mai eficient în tratarea şi vindecarea cancerului decât chimioterapia. Cu toate acestea, Burzynski a întâmpinat o grămadă de dificulăţi în a oferi lumii descoperirea sa - "antineoplastonii",o metodă de terapie care vizează direct genele vinovate de apariţia cancerului.

Pentru că nu şi-a vândut leacul revoluţionar vreuneia din concernele farmaceutice care domină piaţa, a descoperit că guvernul şi alte instituţii independente nu prea sunt dispuse să îl ajute. Mai mult, l-au dat în judecată în repetate rânduri. Ba chiar a devenit şi ţinta unor campanii negative atât în presa de specialitate cât şi în cea destinată publicului larg, s-a încercat izolarea şi eliminarea din lumea medicală, închiderea clinicii sale şi chiar arestarea lui.

"Burzynski" este povestea medicului şi doctorului în biochimie Stanislaw Burzynski care după zeci de ani de luptă a câştigat cea mai mare, mai complicată şi mai plină de abuzuri bătălie juridică din istoria Americii împotriva FDA - Food & Drug Administration (Autoritatea pentru Alimentaţie şi Medicamente).
La baza victoriilor doctorului Burzynski în lupta cu guvernul Statelor Unite a stat descoperirea antineoplastonilor, particule care au drept ţintă o gena ce induce cancerul. Medicamentul său a încheiat în 2009 faza a II-a a studiilor clinice supravegheate de FDA şi a început faza finală de testare în 2011. Singurele obstacole rămase: cele 300 de milioane de dolari ce trebuie achitate în această etapă finală şi cerinţa FDA-ului ca pacienţii inoperabili să fie totodată trataţi şi cu radiaţii.

Aprobarea antineoplastonilor va marca momentul în care pentru prima oară în istorie un simplu om de ştiinţă şi nu o companie farmaceutică va deţine un brevet şi drepturile exclusive de distribuţie pentru o descoperire medicală revoluţionară care poate salva milioane de vieţi.

Antineoplastonii sunt responsabili pentru vindecarea unora dintre formele cele mai incurabile de cancer în fază terminală. În film sunt prezentaţi mai mulţi supravieţuitori care au ales tratamentul doctorului Burzynski în locul unei intervenţii chirurgicale, a chimioterapiei sau a radiaţiilor - împreună cu toate actele medicale pe baza cărora au fost elaborate atât fatalistele diagnostice precum şi vindecarea completa."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu