23 decembrie 2011

Un medic bihorean este noul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj

Pentru următorii patru ani, noul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj este conferenţiarul dr. Alexandru Irimie, managerul  Institutului Oncologic “Prof. Dr.I.Chiricuţă” Cluj-Napoca.

Medicul bihorean, născut în 26 iulie 1955, în comuna Căpâlna (Bihor) este de profesie chirurg, cu supraspecializari  în chirurgie oncologică şi ginecologie oncologică, chirurgie laparoscopică, colonoscopie şi tumori hepatice.

Și-a început activitatea profesională în anul 1984 ca medic stagiar la Spitalul Județean Cluj. În anul 2001 a ocupat funcția de director al Direcției de Sănătate Publică a județului Cluj. În perioada 2001 – 2006 a fost director general al Institutului Oncologic Cluj-Napoca, apoi din 2006 până în 2009 a ocupat funcția de director medical al Institutului Oncologic Cluj-Napoca, iar din luna mai 2009 până în prezent a revenit la funcția de manager al institutului. 

Din 2010 este și preşedinte al Comisiei de Oncologie din cadrul Ministerului Sănătăţii. Ca și activitate didactică, doctorul Alexandru Irimie  până recent a ocupat fotoliul de prorector al Facultății de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca, este șef  al catedrei de  Chirurgie Oncologică și conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca.


dr. Boțcău Emil

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu