5 octombrie 2011

"Dorelul" oradean la cărpitul de toamnă

Pe la sfarsitul lunii februarie 2011, oradenii erau informati de catre massmedia locala ca in curand zona chioscurilor din Parcul 1 Decembrie din Oradea se va schimba la fata, si asta in bine; citez din relatarile presei din acea perioada: " Comisia municipală de urbanism şi amenajare a teritoriului din cadrul Instituţiei Arhitectului Şef a avizat în cadrul şedinţei din data de 23 februarie a.c. documentaţia iniţiată de Primăria Oradea cu privire la amplasarea a 3 module de alimentaţie publică (fast food, gelaterie, cafe bar) în Parcul 1 Decembrie, înlocuirea celor două chioşcuri de presă din Parcul 1 Decembrie cu chioşcuri noi, respectiv amplasarea în faţa celor 3 chioşcuri de alimentaţie publică din Parcul 1 Decembrie a unei copertine de sticlă cu rol de protecţie.
Potrivit unui comunicat transmis de către Primăria Oradea, aceste măsuri au fost luate în vederea îmbunătăţirii imaginii arhitecturale a zonei, situată în Ansamblul Urban - Centrul istoric Oradea. Joi, 3 martie a.c., de la ora 13.00, primarul Ilie Bolojan urmează să se întâlnească în Sala Mare a Primăriei cu proprietarii de chioşcuri din Parcul 1 Decembrie."

Din documentatia pusa la dispozitia presei, schitele viitoarei piatete aratau cu adevarat "occidental":




Trecand azi prin zona, am "admirat" lucrarile de reamenajare a zonei, care dupa opinia mea ar fi trebuit sa inceapa cu scoaterea vechiului pavaj, aducerea la un nivel, uniform, a zonei (acum toata e denivelata de radacinile copacilor din zona) si un pavaj nou, cu aspect asemanator celui din prima poza pusa la dispozitie de catre Primaria Oradea.

Dorelul nostru autohton e mai "istet", si a inceput "marea reamenajare" cu carpeala, turnand ASFALT in zonele cu pavajul lipsa, "peticeala" aducand mai degraba un iz de "tiganeala" zonei, decat de unul cu adevarat occidental.
Admirati si voi "opera de arta":









2 comentarii:

  1. Stilul muncitorilor romani are ceva, daca nu ma insel, din cel al lui Dali. Foarte....cum sa spun, zapacit si aruncat partout :) Adevarul e ca nu le stim noi aprecia imaginatia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii Adi, ai dreptate, poate am eu o hiba, si "Dorelul autohton" e un artist genial dar neinteles, inca,....ca si Dali; kidul meu mai mare, Andrei, era cu mine cand am facut pozele, si era foarte incantat de ce vedea. Tocmai veneam de la gradinita si probabil "petele de asfalt mirabolant-suprarealiste cu influente urban-transcedentale din futurismul italian(asta daca tot se vrea "plantarea" de chioscuri italienesti in zona) semanau cu plastelina intinsa brownian pe planseta de catre Andrei. Aspectele "santieropueriliforme" sunt altfel "gustate" daca sunt vazute prin ochii de copil! :))))))

    RăspundețiȘtergere