2 septembrie 2011

Tutorial pentru "uituci": alerte Google Calendar cu aniversarile prietenilor din Facebook

Am multi prieteni pe Facebook si e greu sa le tin minte data aniversarii. Este un gest frumos ca in ziua in care ei isi sarbatoresc aniversarea, sa le urezi (macar) pe wall-ul de Facebook un: "La multi ani!!!". Din pacate Facebook-ul are doar doua moduri in care te alerteaza de vreo aniversare: cea saptamanala, (trimitand un email cu lista prietenilor care au aniversare in saptamana care urmeaza), si cea zilnica (in situatia in care iti deschizi zilnic contul de Facebook si verifici casuta de evenimente)
Ei bine, exista o solutie, in special pentru cei ce au cont Google (Gmail): alerte zilnice prin email si SMS gratuit, cu aniversarile prietenilor din Facebook. 

Am sa va descriu cat mai simplu, si in imagini, cum trebuiesc facute setarile:
1. Deschideti-va contul de Facebook, si alegeti pagina "ACASA"
2. Sub poza de profil (stanga-sus) alegeti casuta: "Evenimente"

3. In pagina de "Evenimente" dati scroll pana la finalul paginii, si selectati "Zile de Nastere"

4. In pagina "Zile de nastere", dati din nou scroll pana la finalul paginii si selectati "Exporta Aniversarile"
5. Din fereastra de pop-up aparuta, copiati  link-ul: "webcal://facebook.com/ical/....... (nu dati click stanga-mouse, ci click dreapta-mouse pe link si alegeti: "Copiati link-ul")


6. Intrati in contul vostru de Google si selectati: "Calendar". In meniul din stanga-jos veti gasi o sectiune:  "Alte Calendare"  si apasati "Adaugare"

7. Selectati: "Adaugati prin adresa URL"

8. In fereastra pop-up aparuta, introduceti in campul "Adresa URL" link-ul copiat din Facebook (webcal://facebook.com/ical/.......) si apasati: "Adaugare calendar"


9. In sectiunea calendare veti observa aparitia noului calendar: "Friend's Birthdays", calendar care se va alimenta in mod automat cu datele privind aniversarile prietenilor vostrii din Facebook. Ca sa primiti alerte din partea Google Calendar cu aniversarile din "Friend's Birthdays", trebuie sa mai faceti cateva setari...asa ca, apasati pe"Setari":

10. In pagina cu setarile calendarelor, alegeti din dreptul calendarului "Friend's Birthdays" : "Notificari":


11. In pagina setarilor de notificare, la ''Mementouri eveniment" alegeti: "Adaugati un memento"


12. Eu personal am ales variantele de alerta prin email si SMS, cu 10 minute inainte de aparitia evenimentului, adica primesc alerta la ora 23:50 despre evenimentele din ziua urmatoare:

Daca ati terminat aici, nu uitati sa apasati pe butonul: "Salvare". Cred ca ati observat un link: "Configurati-va telefonul mobil pentru a primi notificari". Google Calendar va poate trimit alerte sub forma de SMS gratuit pe telefonul mobil (DA in reteaua Orange, Vodafone, Cosmote. Pe Digi Tel de la RCS-RDS inca NU merge!). Daca inca nu ati folosit vreodata alertele prin SMS de la Google Calendar, trebuie sa va inregistrati numarul de telefon. 

13. Intrati in pagina de setari generale al Google Calendar: 


14. In pagina de setari alegeti: "Configurare tel. mobil" si completati casutele cu "Tara", "Numarul de telefon", cu prefixul de tara (pentru Romania este +40 ,numarul corect introdus fiind de forma: +40720123456). Dupa introducerea numarului mobil, apasati pe: "Trimitere cod de verificare". In cateva secunde sau minute, veti primi pe telefonul mobil un SMS ce contine codul de verificare. Acest cod trebuie introdus in casuta: "Cod de verificare" si apoi apsati pe: "Salvare" 


Daca nu primiti SMS, verificati in aceasta pagina de setari "Configurare tel. mobil" daca nu ati gresit ceva. Daca aveti nelamuriri, scrieti-mi la rubrica "Comentarii".

Succes la butonat si la urat "LA MULTI ANI" pe wall-ul prietenilor vostrii din Facebook. :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu